Cum am trecut de prima sesiune cu brio?

admin/ ianuarie 15, 2018/ Life, Uncategorized/ 0 comments

Perioada sesiunii. Afară nu mai știi cum e vremea, dacă e noapte, dacă e zi – nu contează – învățatul e aerul, apa, mâncarea…

STOP. Pe naiba.

Prima mea sesiune a fost amplificată în stres de toate tâmpeniile și vorbele auzite din jur. Cred că vi s-a întâmplat și vouă să auziți următoarele afirmații: „Prima sesiune nu se uită niciodată!”, „Vai, câte restanțe am avut după prima sesiune! ” sau chiar mai rău „Am picat toate examenele că nu știam cum să învăț.” – da’ la BAC cum de știai? A trecut vara și te-ai formatat?

În prima sesiune am fost majoretă. Înainte cu o zi de cel mai nașpa examen eu dansam în Oradea alături de colegele mele. Toată sesiunea am avut antrenamente – „du-te vino” Oradea-Cluj.

În a doua sesiune lucram la un magazin.

Ideea e că oricum avem timp și de seriale.

Ce am făcut ca să iau toate examenele cu brio?

  1. Am stat și am reflectat – Care examen are nevoie de cel mai mult timp? Da, e vorba de timp aici – toți cei care suntem la facultate am dovedit că avem capacitate de învățare și prelucrare a datelor. Să fim sinceri, suntem deștepți, dar de multe ori leneși… N-ai ce-i face, serialele merg strună. Daaar, dacă vrei să ai o sesiune lejeră îi musai să te așezi cu o cană de ceai (nu whiskey) lângă tine, o foaie și un pix. Ia pixul, notează programul sesiunii și gândește-te care profesor e știut drept cel mai nașpa – AIA e materia la care trebuie să înveți cu 10% mai mult decât la celelalte.
  2. Fă rost de subiectele din anii trecuți! Ești la Poli? Ai matematică și fizică – nu te aștepta să îți pice formulele din cer, vor fi degeaba. Avem subiecte (și rezolvări) din anii trecuți – interesează-te, rezolvă probleme! Vezi ce a mai dat profesorul tău la examen ca să știi în linii mari ce să înveți – îți va fi mult mai ușor.
  3. Parcurge măcar odată cursul – chiar dacă stai tot cu cana de ceai (whiskey) lângă, chill, ca și cum nu bagi în seamă ce se întâmplă pe ecranul laptopului. Se întâmplă ceva magic – creierul tău sistematizează informația fără stres și efort.
  4. Clubul intelectualilor – îi fain să te strângi cu colegii în sala de lectură și să vă uitați pierduți unul la altul timp de 2 ore, după care să găsiți împreună soluția/ cursul lipsă.
  5. Așezarea în sală – alegi un loc în spațiul clubului intelectualilor (în caz că e posibil). Uneori ajută, dacă știi cum zic. 🙂
  6. Analizează profesorul (asta merge și după ce subiecte găsești) – îi place mai mult să povestească sau e genul scurt și la obiect? Cam așa trebuie redactat și examenul – după felul lui de a fi. În general, scriu mai multe rânduri decât trebuie, fără jenă – să aleagă ei ce e corect. Până acum n-am avut nicio problemă din cauza asta. Bine, e important să se și lege informația coerent.
  7. Nu vă stresați. Pe bune… Nu îi mare lucru să dai din nou examenul în restanță, dar mai bine scapi de el. Țintește un 7 ca să fii sigur de 5-ul sfânt.I chose to pin this because it represents Raven's age when she started her acting career. Starting at The Cosby Show, The Little Rascals, That's so Raven, and The Cheetah Girls.

Baftă, dragilor! 5-ul fie cu voi!

Aici te fac să dai clic pe reclamă ca să iei 5 la examene->
1648total visits,2visits today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*