Liceu vs facultate

admin/ septembrie 13, 2017/ Life/ 0 comments

11.09.2017 – am participat la deschiderea anului școlar a liceului meu de suflet Colegiul Național „Emanuil Gojdu”.

Ei bine, vărul meu este proaspăt bobocel în această „închisoare” – „Liceu, cimitir al tinereții mele”- după cum spunea BACovia. Încă o generație de Popovici care va fi „nenorocită” de acest liceu cu tradiție în familiile multor orădeni. Țin minte că prima mea oră în acest șoclegiu a fost religia, deci vorba aia – Doamne ajută că am rezistat și am învins bestia.
Performanța în orice domeniu nu există fără disciplină – spun asta și din punctul de vedere al unui sportiv, dar și din punctul de vedere al unui olimpic național. Deci, pe de o parte este bine ca un liceu de prestigiu să aibă această titulatură, în fond suntem niște mici sălbatici când ajungem să urcăm și pe această treaptă din viață. Și ne împotrivim a naibii să fim domesticiți.

Foarte perspicace, la 14 ani văruțul meu m-a întrebat deja, foarte curios, care e diferența dintre liceu și facultate? #killingit

Dare to DIY: Inspiración DIY: Back to School / back to "the ofi"

  1. La liceu afli informații din diverse domenii ce vor contribui la cultura ta generală / La facultate afli informații din domeniul tău – și când vine vorba de angajare, cam amândouă sunt degeaba – am ajuns la concluzia că intuiția și creativitatea sunt cele mai importante când vine vorba de a te descurca în situații diferite. Antrenează-le pe alea.
  2. La liceu nu am avut ocazia să mă descopăr pe deplin / La facultate am avut timp berechet să fac ce vreau, să citesc cât am chef, să merg la sală, să fiu majoretă în Oradea, să călătoresc hai-hui și chiar să mă angajez în tot acest timp.
  3. La liceu elevii nu sunt atât de uniți, întrucât este greu să implementezi ideea de comunitate unor copii / La facultate, de cum am ajuns am intrat în OSUT și mi s-a părut că s-au completat lipsurile și dorul de familie pentru că am dat de oameni geniali, muncitori și inimoși la maxim.
  4. Care-i faza cu fițele în liceu când mă-ta și tac-tu’ îți dau toți banii? / În facultate nu prea se pune accent pe fițe că se conștientizează faptul de dinainte și nu e ok să te lauzi cu ceva ce nu-i obținut pe barba ta. Aici deja toți caută modalități de dezvoltare pe plan financiar, profesional, social etc. Respect pentru cei ce nu mai depind de părinți.
  5. La liceu ieși vineri în oraș. / La facultate ieși în timpul săptămânii că în weekend pleacă multă lume acasă.
  6. La liceu ai de lucrat de pe o zi pe alta. / La facultate te închizi în casă o lună în sesiune și ți-ai rezolvat semestrul.
  7. La liceu mânânci mâncare gătită. / La facultate – ” Trăiască conserva, zacusca, murătura!”
  8. La liceu bârfele se dispersează mai ceva ca la telefonul fără fir / La facultate – „Cui îi pasă de X? Mergem la o bere, băieții? Noi să ne simțim bine și să fim sănătoși. „
  9. La liceu mergi la tot felul de petreceri și trebuie să ai grijă să nu bei prea mult ca să ajungi acasă aproape „fresh”. / La facultate poți să îți dai mortul și să ajungi a 3 a zi acasă, important e să îți faci prezențele la laboratoare.
  10. La liceu dai explicații părinților dacă ai lipsit de la vreo oră. / La facultate ajungi în examen și te întrebi cum naiba îți știe profesorul numele când n-ai fost la niciun curs tot semestrul.

Apreciez enorm învățăturile acumulate în liceu, calitatea acestora și totodată profesorii care sunt adevărate comori informaționale. Ce vreau să vă zic, gojdiștilor, e că în societate se vede clar diferența dintre un absolvent al acestui colegiu și restul. E drept că se toacă nervii și mintea în cei 4 ani, dar pe urmă totul pare floare la ureche. A fost ce-o trebuit. Mulțumesc, Gojdu!

Pace și mult succes în noul an școlar,

Jaz

Finals Motivation: If You're Not Proud, You're Doing it Wrong | http://www.hercampus.com/school/bryant/finals-motivation-if-youre-not-proud-youre-doing-it-wrong

2004total visits,1visits today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*