Jurnal de obiective

admin/ august 14, 2017/ Life/ 0 comments

Dragilor, azi o să vă zic secretul slăbitului, secretul reușitei, secretul optimismului, blabla. All in, ca o supă de succes. De unde și până unde atâta generozitate din partea mea? Așa-i? Și eu sunt surprinsă. Nu, nu e vorba de sex – deși contribuie și ăla. Mami, promit să nu mai scriu prostii! ( și să fiu cu minte)

Zilele astea am călătorit destul de mult cu trenul. Într-o zi când îmi împachetam lucrurile am dat peste jurnalul meu alimentar. E prea mult spus jurnal alimentar. E un jurnal unde îmi trec toate obiectivele. Și îl am cam de un an jumătate. E pont să ai așa ceva, de obicei te ține motivat. Cam tot ce am trecut în jurnalul meu „de obiective” s-a împlinit. Glumesc deseori pe seama jurnalului și spun că e „magic”. După ce am fost la baba Cloanța – sau Clanța pentru prieteni – și mi-a făcut fix 69 (nu-s perversă, e adevărul gol-goluț 🙂 ) de descântece și minunății de ale ei e clar de ce îl numesc așa. Că e, că nu e, important e să ai un talisman norocos în care să crezi pentru că balansează spre optimism gândirea ta. În liceu aveam un pix. Wise choice – îl pierdeam mereu. Cel mai tare pe lumea asta avem nevoie de o sursă de inspirație și motivație – colegul de bancă. Fiecare trebuie să aibă ceva a lui ce potențează sau contribuie la asta – pixul și foaia colegului de bancă.

Ce scriu în jurnalul meu de obiective?

În primul rând, acest jurnal de obiective e locul unde sunt eu și doar eu. Scriu fără jenă tot ce îmi trece prin cap ( nu ca și aici, se vede că mă abțin drastic și mă eschivez), citate din diverse cărți, ce mai vreau să schimb la mine atât când vine vorba de atitudine, comportament, alimentație etc.  În ultima perioadă fiind preocupată de abordarea unui stil de viață sănătos am scris în marea majoritate a timpului despre asta. ( Vai, ce plicticoasă ești, Alexandra. Despre petrecerile depravate la care ai participat n-ai scris? De mâine, de mâine – încă sunt mahmură de la ultima)

Ce am remarcat? 

Cum am zis – „jurnal magic” brevetat de Baba Clanța cu cifre concrete.

În ianuarie notam cam tot ce ține de partea profesională. Am deschise în fața mea pagini pe care apar planuri pentru Zumba și despre modul în care să adun clienți, strategii de promovare, evoluțiile orelor, playlist-uri. No bun, printre aceste prostii îmi apare și greutatea. Ăsta e un obiectiv cert și numeric pe care l-am făcut să-mi fie real în viață. M-au întrebat multe persoane (mai mult tipe, că tipii se plâng de asta – mai ales tati) despre cum am slăbit. (Edit: Tati, tu nu ești un tip. Tati, ești modelul meu. – Asta e ca să îmi dea bonus data viitoare când îmi pune bani pe card – Mami, dacă îi arăți tu asta, împărțim)

Negru pe alb apare:

  • 29 ianuarie 2017 eu aveam 63.4 kg. Dedesubt, apare imediat greutatea pe care doream să o obțin în timp – 59.8 kg. De ce atât de cu virgulă? La momentul respectiv arăta fancy. Îmi calculasem IMC-ul (indicele de masă corporală) probabil.
  • 22 februarie 2017 – „Cât despre kilogramele mele – am văzut pentru prima oară pe cântar (după sală) un indicativ cu 60 – 60.9”. Trebuia să trec în catastif numărul ăsta fascinant. Notasem și condițiile pentru că dacă nu ești sincer cu tine, nu descoperi problemele => nici rezolvările. E clar că greutatea variază în funcție de activitatea pe care o ai.

Cam astea îs notațiile relevante pe care am vrut să le menționez. Atunci, să cobor sub 60 de kilograme mi se părea WOW. Da, scris cu CAPS LOCK.

Acum am 57 kg mâncată și cu jumătate de litru de apă în sistem. Am doborât limita WOW și am ajuns în zona dorită. Într-o dimineață după Untold am văzut chiar 56.5 kg. Dar cum am zis, greutatea variază.

Toată faza cu slăbitul e o chestie de voință și DISCIPLINĂ – ca TOATE obiectivele pe care ni le setăm în viață și dorim să le obținem. Totul pornește de la mentalitatea TA. Ești singurul responsabil pentru ce ți se întâmplă în viață pentru că totul are o REZOLVARE. Până la urmă, vorbim de alți oameni aici, nu de fenomene incontrolabile ale naturii. În rest, singura întrebare care trebuie să apară în gândul tău este

Ce nebunie să îmi mai propun?

Mami, îți las aici documentarul care mi-a schimbat percepția:

1450total visits,1visits today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*