Cum am reușit să pierd un avion – partea I

admin/ septembrie 21, 2017/ Life/ 2 comments

PARTEA I

– Primele dăți nu se uită niciodată. Nici prima oară în cabina pilotului. –

Ei bine, eu sunt sigură că nu voi uita prima oară când m-au lăsat ai mei să merg singură cu avionul (dus – întors cu delay).

Azi m-am uitat pe Instastory-ul Laurei Giurcanu și am văzut că era să își piardă și ea avionul, însă a scăpat de acest tip de incident neplăcut. „Încă nu am pierdut niciun avion!” – am râs de afirmația asta pentru că mi-am amintit de ziua aia când eu, fetiță nebună și inconștientă mi-am pierdut avionul spre casă.

Fly in an airplane...and get the window seat. ;)

Povestea sună în felul următor…

Trebuia să călătoresc singură în interes profesional. Tatăl meu s-a ocupat de biletele mele așa că nu prea mi-am dat interesul în legătură cu programul zborurilor ( plecare/sosire). De ce? Încă mă întreb. Eram tare emoționată că voi călători singură cu avionul. Îmi dădeam filme cum dreg și organizez eu totul corect și ajung la destinație și înapoi teafără, tânără și neliniștită, demonstrându-le alor mei ce descurcăreață fată au. Ei bine, toate astea, dar cu un decalaj de o zi.

Evident, înainte de plecare, tatăl meu cu abilitățile lui de clarvăzător mi-a spus în felul următor :

„Alexandra, vezi să nu pierzi avionul de întoarcere! „

„Ce ai tati, ai înnebunit?? Așa aiurită mă crezi?? La ce oră e avionul sâmbătă?”

„Cred că pe la 9. Să te uiți pe bilet!”

Fain și frumos urc pe avionul de plecare condusă de părinții mei. Până aici totul normal. Până aici n-am pierdut niciun avion…

Ajung deci în avionul de plecare și țin minte că primisem un loc dubios – „Y”. M-am chiorât de două ori peste bilet și nu înțelegeam de ce în avion sunt locuri numerotate alfabetic A, B, C, D, E, F – știți secvența, iar eu am locul Y !?? Au greșit ei la tipărire? Eram pusă pe scandal dacă mi se făcea observație. Vă dați seama, prima oară singură și ghinionul să am un loc extraterestru. Spre mirarea mea, stewardesele știau exact unde e respectivul loc Y. Pe fața primeia a apărut un surâs, pe fața celei de a doua a apărut un ditamai zâmbetul. Prima stewardesa m-a trimis „mai în față”, a doua și „mai în față”, până am ajuns în dreptul WC-ului. În mintea mea suna:

„Să vezi tu cum o să călătorești în WC că vrea taică-tău să facă glume pe seama ta.” 

Aștept cumințică lângă WC până vine la mine stewardesa nr. 2 și mă întreabă din nou ce loc am… „Hmmm, locul Y?!”

„Deschide ușa!” – Acum chiar mă bagă în wc… vedeam doar ușa din stânga, pe cea din față nici n-o luam în calcul. Se întinde ea văzând cât de confuză eram și îmi deschide ușa cabinei pilotului, iar acesta mă salută pe numele meu: „Bună, Alexandra!”

– AUĂLEEEU, ÎMI ȘTIE NUMELE. CE NAIBA? – Mă simțeam ca în filmele cu proști – AUĂLEUU, UNDE NAIBA E LOCUL MEU? AICI??

„Avem pasagera! Totul e în ordine!” – comunică pilotul prin stație. Se întoarce apoi către mine și mă întreabă pe un ton hotărât:

– Ai mai fost cu avionul, Alexandra? ( De unde naiba îmi știe omul ăsta numele?? Ce se întâmplă?? Călătoresc și eu singură cu avionul și mi se întâmplă de astea… )

Tremurând până în măduva oaselor am zis pe un ton de vrăbiuță că da… dar nu în cabina pilotului.

To be continued, haha.

 

5270total visits,1visits today

2 Comments

  1. Daca exista o cota la pariuri , sau faceam pariu cu cineva ca tu vei pierde avionul(cheile/buletinul…orice) eram miliardar 🙂 Dar totusi esti sora mea si te iubesc asa aiurita cum esti ! 🙂

    1. Uitați, oameni buni, care îi cel mai important cadou dăruit de părinții mei. Și eu te iubesc, frate-miu! :*
      P.S. Sper că nu am dat prea tare muzica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*