Ce mă motivează?

admin/ ianuarie 2, 2019/ Life/ 0 comments

Am fost întrebată deseori despre sursa mea de motivație. Cu gândul ăsta vreau să începem 2019. E greu să găsesc un răspuns concret și simplu pentru această dilemă. Cred că te-ai confruntat și tu cu motivația. Nu e tot timpul ușor pentru că ajungi în pragul plictisului, rutinei, iar la pol opus în cel al disperării, supraantrenamentului sau al „îmi bag picioarele, nu merge nicicum la mine”.

Adevărul e că trebuie să iei lucrurile așa cum sunt. Asta e real. Da, ai așteptări, dar pot să îți spun sigur că fără rutină sau „perseverență” mai frumos spus nu ajungi la un rezultat durabil și de impact. Asta de la domeniul fitness, la artă și până la fizică cuantică.

„Munca de chinez bătrân” e migăloasă. Sună frumos, sună urât, nu știu, nu poți să o cataloghezi pentru că nu cunoști finalul – dacă e bun sau dacă n-a ieșit treba și a fost degeaba tot efortul, dar până una alta, ea stârnește admirația fiecărui om în parte.

E riscant să pierzi atât timp? Păi? Nu e mai riscant să îl pierzi stând degeaba?

Aș spune că ingredientele pentru rețeta motivației ar fi legate de ceea ce te pasionează pe tine în mod special și de acțiunea pe care o faci în privința asta.

Există subiecte ce te stârnesc, ce îți fac sufletul să explodeze de fericire în toate părțile – Extaz, delir, TU.

Viața e alcătuită din șiraguri de rutină formate ca să ungă mecanismul societății – cam nașpa. Să nu ne mințim, ar fi haotic să îmbrățișăm conceptul de a trăi fără pronosticuri. Ideea e că variațiile nu ne caracterizează, ci media lor.

Motivația ești TU. Motivația e ce alegi TU să dobândești în fiecare zi. Suntem cumulul senzațiilor, trăirilor și al dorințelor noastre, iar performanța o stabilești prin ridicarea mediei personale în vederea obținerii scopului tău. Ridică ștacheta. Dezvoltă-te cu câte un gram de tine în fiecare moment în care poți să profiți de senzație.

Așa că, ce simți că ești? Ce trebuie să dobândești pentru asta? Ce senzație trebuie să ai atunci? Zboară.

728total visits,12visits today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*