5 obiceiuri nesănătoase pe care le-am eliminat

admin/ ianuarie 10, 2018/ Life/ 0 comments

De când am ajuns la facultate am fost preocupată de stilul de viață pe care ar trebui să îl abordez în absența părinților mei.

Într-un apartament e musai să faci ordine, să speli vasele, hainele, să cureți oglinzile, praful de pe mobilă, să uzi florile, să te mai și hrănești și să te și speli în toate cele 24 de ore disponibile condensate la 17. Undeva mai trebuie să apuci să și dormi – și atunci iepurește când te gândești la programul din ziua următoare.

Atât stres dintr-o dată… Ei bine, și ce am făcut eu? M-am angajat – cu mai multă responsabilitate pe cap e posibil să-mi fie mai ușor pe urmă. A trecut și perioada aia și am învățat să-mi prioritizez unele nevoi și pasiuni pentru că mâncam mai mult stres pe pâine decât poate duce o gagicuță de 20 de ani.

Ce am eliminat?

  1. Îngrijorarea – am văzut asta într-un Tedx speech și o domnișoară susținea că își programează toate problemele ce apar într-o săptămână vineri de la ora 10.00. Am început să aplic și eu algoritmul și surpriză – nicio supărare nu e atât de semnificativă încât să țină până atunci.
  2. Procastinarea – mai sunt momente când sunt lazy daisy. Dacă am o astfel de perioadă în care stau 5 ore în pat și mă învârt de pe o parte pe alta aplic altă metodă – numărătoare inversă – vrei să faci ceva? Numără descrescător – 5, 4, 3, 2, 1 – și ai să vezi ce impuls impresionant apare – creierul tău leagă în sfârșit acțiunile de voință.
  3. Mâncarea proastă – am început să mă documentez la punct și virgulă despre asta. Ține de respectul față de sine. Nu mai mânânc prăjeli, fast-food, dulciuri – singurul dulce pe care îl accept e cel din fructe, lista poate continua. Ești ceea ce mânânci. Ești ceea ce mânânci. Ești ceea ce mânânci. Să îți intre bine în cap – am scris de 3 ori cu bold. Ce mânânc eu? Se poate rezuma dieta mea în sintagma „Frunzele și iarba”. M-am vegetarianizat (nu-mi pasă dacă nu există cuvântul în forma asta) și chiar o dau spre veganism – îs tare mândră de mine. Asta implică un studiu aprofundat al mâncărurilor pe care le prepar pentru că am un stil de viață solicitant, activ – plus că e ușor și eficient să cumpăr fructe și legume și să le consum raw. Iubesc hummusul și merele.
  4. Nesomnul – minim 7 ore de somn pe noapte.
  5. Sustragerea mea de la lucrurile pe care chiar le iubesc – mi-am prioritizat pasiunile, lucrurile care chiar contează pentru mine. Ador să fac mișcare, să desenez, să citesc, să lucrez la mine ca persoană.

5 bis micuț. Nu uita să te hidratezi și dă-le naibii de sucuri (mai ales cele carbogazoase – cheia spre celulită) – îs o groază de alternative sănătoase și gustoase – apă cu lămâie, ceaiuri de toate tipurile (fără zahăr), fresh-uri etc.

Unde găsesc motivația? Nu există motivație – tu faci lucrurile să se întâmple. Tu, tu, tu! Dă-i bice – cum s-ar zice. 🙂

x probleme.

x+1 soluții.

soluții – probleme = 1

1 ăla ești tu care CONTEZI și te diferențiezi de ce rămâne în ecuație. Nu te mai egala cu 0 pentru că știm amândoi că nu e adevărată relația.

Poți fi chiar acum acel 1 care-mi schimbă balansul pe adsense cu un clic pe reclamă. Mulțumesc făinuț. :))2325total visits,2visits today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*