Strong by Zumba vs. Zumba Fitness

admin/ octombrie 29, 2017/ FitLife/ 0 comments

Acus aproximativ un an a apărut pe piața fitnessului un nou curent numit „Strong by Zumba”. Ei bine, nu este nici pe departe ce ne-am aștepta. Da’ ce mai e și cu nebunia asta?

„Strong by Zumba” este un program foarte diferit de „Zumba Fitness” sau de orice altceva. În principal zic de Zumba Fitness fiindcă oamenii confundă supele auzind de „by Zumba” din codiță. Cine a încercat această clasă deja, cunoaște ce condiție fizică presupune, cum te ajută să evoluezi în „ale sportului” și cum contribuie la dezvoltarea capacităților tale fizice.

Dacă intrăm pe site-ul oficial STRONG observăm că sunt comparate cele două tipuri de antrenament.

„Zumba is fun. STRONG is fierce.”

Și totuși care e faza cu Strong dacă tot apare „by Zumba”? Care sunt asemănările și diferențele dintre Strong și Zumba fitness?

Voi începe cu câteva diferențe semnificative remarcate de mine de când cunosc noul curent:

1. Dispar mișcările de dans. No more Salsa, even if we speak about the sauce. We want to really change our body this time.

2. Mișcările de fitness și aerobic sunt în perfectă sincronizare cu muzica. Cât de tare îi să faci squat-uri pe beat-uri, să auzi cum propriile mișcări merg mână în mână cu notele muzicale și cu tempo-ul? Chestia asta te impulsionează maxim să continui.

On the beats, we become the finest beasts.

3. Antrenamentul este de tip HIIT, însă noi îi spunem HITT – High Intensity Tempo Training. Ce-mi place mie foarte tare la asta? Facem secvențele fitness pe ritmurile mixate de Timbaland și Steve Aoki. Imaginează-ți experiența Untold într-o sală de sport, maximizată prin efortul, determinarea și pasiunea adaugată ca niște ingrediente secrete la ciorbița schimbării noastre.

4. Apare partea de jos – floorplay. Se pune MARE accent pe dezvoltarea și tonifierea mușchilor. Gagicilor și băieților, am de făcut un anunț: gata cu burta de bere. E momentul să tonifiem zonele alea încăpățânate, vom face peste 200 de abdomene și nici nu vom observa. Ne trezim într-o dimineață cu 6-pack și ne întrebăm mirați… cum s-a produs minunea? Șmecher, nu?

Ah, și singura asemănare cu Zumba Fitness e că totul e muzical, nu există pauze decât cele prestabilite din program. Nu mai poți veni o oră la sală din care jumătate o ții clătindu-ți ochii la alte persoane ce fac treabă sau gândindu-te la ce mânânci deseară.

STRONG presupune depășirea propriilor limite. STRONG nu este pentru oricine, de aceea e recomandat să câștigi anduranța și rezistența necesară participând la Zumba Fitness care este o clasă mai flexibilă.

Abia aștept să predau STRONG by Zumba. Sunt foarte entuziasmată de schimbările care se vor produce la nivelul muscular al corpului meu cât și a studenților mei.

Susține-mi proiectul/ site-ul printr-un clic pe reclamă. Mersi mult! 

 

 

 

1456total visits,3visits today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*