PT ce?

admin/ februarie 18, 2018/ FitLife/ 0 comments

Mi-am finalizat cursul de Personal Trainer și Instructor Fitness. Uraaaa ../.4 săptămâni de antrenament spartan și mâncat la punct și virgulă – mai ceva ca în emisiunile de la televizor. Glumesc. Nimeni nu ne-a constrâns la așa ceva.

Cursul de la Fitness Education School a fost super informativ, super bine pus la punct. Pentru cine își dorește să pornească cu ei pe acest drum, eu recomand cu drag. Formatorii sunt profesioniști, răspund la orice întrebare răsărită aiurea în mintea fiecărui cursant.

Totul bine și frumos, dar cum de la Zumba și STRONG by Zumba la Personal Trainer?

PT ce?

Ei bine, anul trecut am avut o perioadă în care am făcut singură sală (toată vara), nu am mai practicat nici Zumba, barem nici Strong că am certificatul din octombrie. Da, îs complet înnebunită după STRONG fiindcă e un program al naibii de eficient, însă, am simțit că era musai să înțeleg pe deplin cum funcționează acest tip de mișcare – HITT.

Am făcut cursul, am pus întrebări, m-am mai documentat și am înțeles de ce timp de 3 ani de zile după gimnastica ritmică nu am avut aceleași rezultate ca după cele 3 luni în sala de fitness pe timpul verii 2017.Power factor 

Se numește POWER FACTOR – puterea efectuată într-un anumit interval de timp – Weight / time(minutes). Nu e același lucru să ridici 1500 kg (adunate, nu găsim elefanți în sală) în 40 de minute, față de 20 de minute. De acord? Lucrul mecanic crește…fizică…fizică… nu ne prea place fizica. Da îi musai să înțelegem asta acum. „Dă-te dreq, Alexandra, nu băga Poli și la sală.” Adevărul e că e mai important să lucrezi inteligent decât ineficient și mult. THE MOST VALUABLE THING WE HAVE IN THIS LIFE IS OUR TIME. Pe timpul verii nu făceam mai mult de o oră de antrenament – cu cardio inclus, și totuși am slăbit 8 kg.

Vrei să zici că Rodicuța, care vine la sală de 5 ani și aleargă non-stop pe bandă (știți voi cazuri de acest gen) – nu o să slăbească niciodată? Depinde și de alimentație, dar dacă nu schimbă nimic la antrenamentul ei și nu va căuta eficiența, Rodicuța va putea să alerge chiar și maratoane și să își mențină fizicul *armonios*.

Pe de altă parte e de luat în considerare și Power Index-ul, de care voi vorbi în altă postare.

E important să ai un PT – un nebun ce „țipă” pe tine non-stop să continui și îți organizează antrenamentul de la A la Z aplicând principii extraterestre prin care să obții 6 packul visat ( not talking about chocolate). Am făcut și eu exerciții aiurea, acum văd ce înseamnă să fii cu adevărat „în pita” acestui fenomen – și da, se merită.

PT ce? PT tine.

2230total visits,2visits today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*